9 Nisan 2007 Pazartesi

RTHDCPL.EXE ve USER32.DLL hatası

Son zamanlarda sistemlerinde Realtek HD Audio ses kartı kullanan XP kullancılarının bilgisayarı açıtığında ekranına şöyle bir mesaj geliyor.

user32.dll sistem DLL’sinin bellekte konumu değiştirildi. Uygulama, düzgün çalışmayacak. Konum değişikliği, C:\Windows\System32\Hhctrl.ocx DLL’si Windows sistem DLL’leri için ayrılmış bir adres aralığında bulunduğu için yapıldı. Yeni bir DLL edinmek için DLL üreticisine başvurulması gerekir.
(The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly. The relocation occurred because the DLL C:\Windows\System32\Hhctrl.ocx occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL.)

Bu problem Microsfot' un yayınladığı bir güncellemenin sistemde çalışmakta olan Realtek HD Audior Driver yazılımı ile çakışmasından kaynaklanıyor.

Sorunun çözümü için kendi denediğim ve sonuç aldığım yöntem Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır' dan Realtek HD Audio Driver programını kaldırmak ve sistemi yeniden başlatmak.
Neticede sistem açılırken ses kartınızı yeniden tanıyıp dll leri yeniden register ettiği için aynı sorunla karşılaşmıyorsunuz..

Bu konuda Microsoft' un yapmış olduğu duyuru da inceleyebilirsiniz. Bir de yama mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder